Vélemények

Adél, Gabi, Krisztián
Read More
Kedves Erika! Egyik szemem sír, a másik nevet! Eljött a búcsú ideje! Próbálom megfogalmazni, szavakat találni mindarra a sok jóra, amit Neked köszönhetünk! Amilyen zárkózott, dekoncentrált, némileg frusztrált volt Adél egy évvel ezelőtt, most annyira összeszedett, nyitott, figyelmes lett! Minden szülő egyik legnagyobb félelme, amikor probléma van a gyermekkel, nem úgy fejlődik, némiképp elmarad néhány területen! Így voltam ezzel én is, főleg az első találkozónk után, amikor kiderült, hogy Adél fejlesztésre szorul. Bevallom, sírtam is, mert úgy éreztem, hogy mindent megtettem/megtettünk a kezdetektől fogva, hogy simán menjen minden és milyen anya vagyok, aki nem veszi észre a “tüneteket”!!??! Elmúlt 5 éves és az ujját még mindig szopta, dacos volt, szófogadatlan, mindemellé tele energiával és Te Jó Isten, egyfolytában rohangált, 10 percnél tovább semmi nem kötötte le! És akkor jöttél Te, meg a heti két tréning és megváltoztattál mindent! De hogy mennyire, az csak nemrég derült ki! Adél idén nagycsoportos és mint minden tanköteles korú gyermeknek, neki is részt kellett vennie logopédiai szűrővizsgálaton, illetve fejlesztő pedagógiai felmérésen. És most jön a csavar! Nem kell logopédushoz járnunk, illetve a fejlesztő pedagógushoz el sem küldték, mondván feleslegesnek érzik, látják, hogy “beérett”!!! Gyönyörűen dolgozik, részt vesz mindenben, nem dacol, helyt fog állni az iskolában! Igazán BÜSZKE vagyok rà! Neked, Erika pedig nagyon hálás! Igazi csapatmunka lett a végére, ami Neked és a szakértelmednek köszönhető! További sok sikert és egészséget kívánunk, hogy minél több gyerkőcnek/ Családnak tudj segíteni! Hatalmas ölelés; Adél, Gabi, Krisztián
Pergel -Száraz Cintia.
Read More
Dani 2015 decembere óta jár Erika csoportjába, TSMT tornára. Most volt éppen az 50. alkalom. Az óvónők segítségével ismertük meg Erikát, mert Dani az óvodában nagyon sokat hisztizett, viselkedése nem felelt meg az életkorának elvártnak. Itthon is voltak problémák: nem fogadott szót, napi szinten többször hisztizett, és ami a fő gondunk volt: nehezen aludt el (másfél óra alatt) és sokszor (minimum 4-5- ször) felébredt éjszaka. 2 éves koráig néha átaludt havonta 1-2 éjszakát, 2 éves kora óta egyet sem! Ezzel a problémával számos gyermekorvost, gyermekpszichológust és alvásambulanciát kerestem fel. Nem jártam sikerrel. Bűntudatom volt, mit ronthattam el. Dani koraszülött volt, kis súllyal, császármetszéssel született, de mozgásfejlődése normál ütemben és módon zajlott, így nem gondoltam idegrendszeri éretlenségre. Nevelési hibát, ami kirívó lenne, nem találtam, kerestem az okot… Nagyon sok szülővel beszéltem, kivétel nélkül (!) mindenki azt mondta, törődjek bele, az én fiam ilyen, fogadjam el. Nem tudtam beletörődni, mert úgy gondoltam, ennek oka van, hogy más, mint az átlag és segítségre van szüksége. Neki is és nekünk is, a szüleinek. Mivel nem aludt rendesen, én sem aludtam. Ez rányomja a bélyegét az anya- gyerek kapcsolatra, mert nálam az alvásmegvonás összes tünete jelentkezett, rendkívül türelmetlen voltam a gyermekkel, és emiatt nagy bűntudatom volt. Fél év TSMT torna után Dani viselkedése, rajzfejlődése (4 évesen még csak firkarajzot tudott) nagyon sokat javult: szófogadóbb lett, kezelhetőbb az óvónők számára és itthon is, a kudarctűrése jelentősen javult, a hisztik száma szinte nullára csökkent. Egy szülő (és a gyermek) számára nem mindegy miért van viselkedési problémája a gyermeknek: nem feltétlen nevelési hiba! Lehet, hogy idegrendszeri éretlenség… És ami számomra a legnagyobb ajándék, hogy 4 és fél év után Dani alvása 3 hete jelentősen javult: a másfél óra elalvási idő 15 perc lett, és maximum 2-szer ébred fel, és a 3 hét alatt már 2 alkalommal átaludta az éjszakát. Számomra ez a legnagyobb ajándék, amit, és az összes többi viselkedésváltozást a tornának tulajdonítok. Minden szülőnek, akinek gyermeke koraszülött, császárral és kis (de akár érett) súllyal született, azt ajánlom, minél előbb kezdje el a szenzomotoros fejlesztést, mert hónapok alatt is hatalmas javulás érhető el általa. Köszönöm Erikának a lelkiismeretes és lelkes munkáját, mindig hálás leszek a segítségéért.
Lengyelné Gabi
Read More
Nagyon örülök, hogy felfedeztük ezt a remek tornát és Téged Erika! Kisfiam imádja! Lassan 2 hónapja, hogy hozzád jár, de már abszolút érezhető, látható eredmények vannak. Sokkal nyugodtabb, kezelhetőbb, kiegyensúlyozottabb. Köszönjük szépen a sok-sok dicséretet és pozitív megerősítést amellyel biztatod! További sikeres munkát kívánok! Mi ott leszünk a tornákon továbbra is. Szívből ajánlom mindenkinek!


Kislányunk 6,5 éves,nagyon sokszor elesett az óvodában,felpörgött. Nem tudott leülni 5 percre se az asztalhoz.Mi is nehezen bírtunk vele itthon,folyamatosan izgett-mozgott. Az óvónők ajánlották a tornát,előtte nem hallottam róla. Őszintén megmondom,nem gondoltam volna,hogy ekkora a probléma. A felmérés után döbbentem rá,hogy szükség van rá. Áprilisban kezdtük és egy hónap után észrevehető volt a változás. 20 alkalom után már az óvónők is mondták,hogy hatalmas a változás. Nagyon örülök,hogy megváltozott minden. Sokkal türelmesebb és nyugodtabb a kislányunk. Így már ‘okosabban’ kezdhetjük az iskolát! Jövünk nyáron is és biztos ősszel is. Kislányom nagyon szereti a tornát. Sose mondta, hogy nem akar menni, mindig örömmel mentünk! Köszönjük a segítséget Erika!


Kisfiam 5 éves volt, amikor nagyon sok változás történt az életében. Egyik pillanatról a másikra igazi kis vadóc lett, amit ráfogtunk a sok nehézségre. Aztán Erika ajánlotta, hogy felmérné Mátét, hátha más is van a háttérben. Az én (nem csak szerintem) okos fiam hihetetlen negatív eredményeket produkált. Először megijedtem, hogyan lehet ez, mégsem olyan okos ez a gyerek?! Aztán Erika elmagyarázta, hogy itt ez a felmérés nem erről szól. Fejleszteni kell őt, de nem azért mert buta vagy beteg. És belevágott. Másfél évig járt heti két alkalommal tornázni, amit első perctől imádott, és fél év után ismét kezelhető volt. Eltűnt a vadócság és megmaradt a jókedv. Másfél év után az újabb felmérés eredményei nagyon jók lettek. Hiszem azt, hogy a tornának is köszönhető, hogy ma kimagaslóan jól teljesít az iskolában. Erikának mindig hálás leszek, amiért ő nem a rossz gyereket látta a fiamban, hanem segítségével túljutottunk egy nagyon nehéz időszakon úgy, hogy a fiam ráadásul még élvezte is. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mind Erikát, mind a tornát, ha fontos neki, hogy a gyermeke gond nélkül hozza be azt, amiben lemaradt.
M.V. Éva
Read More
Marci egy magas, erős testalkatú kisfiú, aki imád szaladgálni, mászókázni, de sok esetben a felmászás és lemászás is nehézkes volt a játszótéren. A rajzos, színezős feladatok egyáltalán nem érdekelték. Ő volt az, aki ha lehetett, kimaradt az óvodában is a rajzolásból. Mivel csecsemőkorban jártunk vele Dévény tornán is, úgy döntöttünk, hogy elhozzuk a Tótágasba egy egyéni felmérésre, ahol kiderült, hogy vannak visszamaradt csecsemőkori reflexei. Így szeptemberben, 4 évesen Erikánál megkezdte a Tótágas TSMT tornát. Kezdetben voltak nehézségek az elválással, de pár hét után megismerte és megszokta a csoportot, ma pedig már széles mosollyal szalad befelé a tornára. Első évben hetente kétszer járt TSMT tornára, aminek köszönhetően látványosan ügyesedett, kis idő elteltével már nem jelentett problémát a fel- és lemászás. A második évben hetente egyszer TSMT tornára és egyszer iskolafelkészítőre járt. Marci egyensúlyérzéke látványosan fejlődött, pl. pár alkalom alatt megtanult korcsolyázni, ügyesedett a szem-kéz koordináció, ami számunkra a tollaslabdázásnál derült ki. Elkezdett rajzolni és ma már örömmel mutatja meg a kis műveit. Alkalmanként még gyöngyöt is fűz, ami nálunk igazán nagy szó.Mindemellett a torna által a küzdő és akaratereje is erősödött.Erika a gyermek fejlődését tartja szem előtt, így került át Marci évközben egy másik tornacsoportba, de ez már a gyermeknek sem okozott problémát. Nem mellesleg bizalommal fordulhatunk hozzá bármilyen, a gyereket érintő problémával. Köszönjük!
Takács Boglárka, egy hálás szülő
Read More
„Hogy mért a Tótágas Mozgásfejlesztő Stúdió a legjobb választás? Számos mozgásfejlesztő központ található Veszprém megyében. Nem Erika a hozzánk legközelebb eső, mi mégis hozzávisszük Mátét minden héten kétszer. Hogy miért pont Ő? A hétköznapok sodrásában néha nehéz, de higgyék el megéri ŐT választani. A 60 perces fejlesztő óra "kedvéért" oda-vissza 1,5 órát utazunk. Van, hogy fáradtan, kedvtelenül érkezünk csütörtök este 6ra a stúdióba, de 60 perces kemény munka után izzadtan, de feltöltődve kapjuk vissza kisfiúnkat, akihez Erika ismét megtalálta az utat! Ez egy hosszú folyamat. Kitartásra és következetességre van szükség, de gyermekünk életének további útját ez fogja megalapozni. Erika minden gyermekekre egyénileg figyel, annak ellenére hogy csoportos foglalkozásról van szó. Minden szülő bátran fordulhat hozzá kérdéseivel. Ez nem varázslat, szakmai alapokra épül és mégis az! Erika teljes valójától lesz az! A kisugárzásától, a közvetlenségétől! Nagyon sokat köszönhetünk Erika néninek!"


"A koronavírus okozta őrületben sok SNI s és BTMs gyermek maradt egyedül, fejlesztés és segítség nélkül, de MI NEM. A Tótágas Mozgásstúdió növendékei ezen nehéz időszak alatt is kaptak támogatást. Erika igazi pedagógus lévén megtalálta a megfelelő módot az interaktív mozgásfejlesztésre. Kétség kívül mondhatom, hogy minden gyermek és szülő támasza volt ebben az időszakban is. Mi lassan másfél éve járunk Erikához mozgásfejlesztésre magatartási problémák miatt. Már az első hetekben eredményeket ért el. A tanárok először meglepődve álltak velünk szemben, amikor a fejlesztés módjáról meséltem nekik, de az eredményeket látva, később más gyermekeknek is ajánlották ezt a módszert. Természetesen a fejlődés hullámzó, de a görbe szépen lassan kezd kisimulni . Minden gyermek más utat jár végig, más csomaggal indul el az út elején, de Erika végig segíti minden Nyuszi, Bocs,Mackó, Őzike útját, hogy a végén szárnyalhasson mint egy Sas. Aki úgy érzi, hogy gyermeke bármilyen téren is fejlesztésre, segítségre, bátorításra szorul, bátran forduljon Erikához! A szakmai felkészültsége mellett Ö maga, a jelleme, a hozzáállása, a szíve, az egész valója támogatást nyújt minden gyermeknek!"
Previous
Next